Mixerverseny kategória bejegyzései

Zsűriként a Bacardi-Martini Open Cup 2010-es versenyén

Ismét az a megtisztelő feladat érte a LAB csapatát, hogy zsűriként közreműködhetett Magyarország egyik legrangosabb mixerversenyén, a Bacardi-Martini Open Cup-on. Zoltán ezúttal az inkognitóban dolgozó kóstoló zsűri csapatát erősítette, míg Lilla a technikai zsűriben tevékenykedett. A klasszikus versenyt Onufer Gábor a Boutiq’bar bartendere nyerte, míg a flair versenyben Urbán Roland győzött. Ezúttal is gratulálunk a nyerteseknek!

A zsűri munka közben

A technikai zsűri és Gianni

A klasszikus verseny nyertesei

Kategória: blog, Mixerverseny | Címke: | Hozzászólások kikapcsolva

Magyar mixerbajnokok 2010-ben

2010. április. 13-án került megrendezésre a XXI. Magyar Koktél és IX. Flair Bajnokság, a Symbolban. Mint számos más rangos versenyen ezen is a zsűri tagjaiként vettünk részt. Zoltán kóstolt, jómagam pedig a technikai pontszámokat adtam-vontam a verseny során. Kettőnk feladata közül talán a technikai rész volt kevésbé embert próbáló, mert a kóstoló zsűri zöld, piros és sárga sziruphullámok között próbált felszínen maradni.

Összegezve a tapasztalatokat őszintén kívánom mindenkinek, hogy életében legalább egy olyan recepttel találkozzon, amin keresztül sikerül megértenie a kevesebb néha több mondat lényegét. Zoltánt idézve, a receptek, ötletek sokkal jobbak voltak, mint tavaly, ami örvendetes, viszont még mindig nagyon sok a tanulni való!

A második kívánságom az, hogy bármennyire jó ötletnek tűnik egy Y poharat telerakni akár tört akár kocka jéggel, egy martini típusú ital ihatatlan egy ilyen pohárból – pusztán a fizika alaptörvényei miatt- és ez a jövőben ne jusson senkinek az eszébe. A fotósok fantáziáját biztos megmozgatja, a kép, mint vizuális élmény elmélete folytán, de versenyző mixerként ezt a technikai hibát nem illik elkövetni.

Sőt a szereplő képen nemcsak a jéggel, de színnel és a dísszel is akadnak problémák.

Nos akár van aranyhal, akár nincs, itt a harmadik kívánság: senki ne gondolja magáról a jövőben, hogy egy receptet fejben jól fog összerakni. Az esély 50%, ami nagy kockázat, ha az ember nyerni is akar.

A Magyar Bajnokság klasszikus kategóriájának helyezettjei:

  1. Kovács Tibor
  2. Deák Olivér
  3. Dévényi Tibor

Flair eredmények:

  1. Urbán Roland
  2. Kovács Antal
  3. Varga Márton

Magyarországot az első helyezettek képviselik majd az IBA döntőjén, Szingapur-ban.

Részletes eredmények pontokkal a www.mbu.hu oldalon.

Ezúton is gratuláció a győzteseknek, a többieknek pedig sikeres, kreatív versenyzést a jövőben!

Ahogy Kovács Kálmán is kérte, feltétlenül kevesebb cukorral!

Kategória: blog, Mixerverseny, Programok | Hozzászólások kikapcsolva

Meghívásos Grand Marnier verseny

A Marnier-Lapostolle, mint az IBA szponzora, 2009/2010-ben, 26 európai országban,immáron ötödik alkalommal, meghívásos Grand Marnier longdrink versenyt hirdet.

A verseny klasszikus kategóriában kerül megrendezésre.
Italtípus: Long drink (speciális szabály szerint)

Verseny helyszíne: Marmara Hotel Budapest
1055 Budapest Nagy Ignác u. 21. www.marmara.hu

A verseny időpontja: 2010. április 19. hétfő
Érkezés: 16:00
Regisztráció, sorsolás: 16:15
A verseny kezdete: 17:15
Eredményhirdetés a vacsora után
Ezután a szervezők, a VIP vendégek, a versenyzők és az ő fizetős meghívottaik közös zártkörű vacsorán vesznek részt, a további tisztelt kísérők, nézők és érdeklődő vendégek részére ajánljuk, vegyék igénybe a szállodai koktélbár szolgáltatását.
További információ: www.mbu.hu

Kategória: blog, Mixerverseny | Hozzászólások kikapcsolva

XXI. Magyar Koktél és IX. Flair Bajnokság

XXI. Magyar Koktél és IX. Flair Bajnokság
2010. Április. 13 SYMBOL, Budapest

V E R S E N Y F E L H Í V Á S

Kedves Kollégák ! A Magyar Bármixer Unió ebben az évben is megrendezi a Magyar Bajnokságot.

A Magyar Bajnokság két kategória győztese jogot szerez arra, hogy részt vegyen az IBA világversenyén ami Szingapur-ban kerül megrendezésre.

A verseny idén is FANCY kategóriában kerül megrendezésre

A verseny nevezési díja 3000 Ft, melyet a verseny napján, a regisztrációnál, készpénzben fizetendő, illetve felhívjuk a versenyzők figyelmét, hogy csak az MBU aktív tagjai vehetnek részt a magyar bajnokságon. Amennyiben nem vagy tag, vagy már lejárt a tagságod, kérlek, küldj egy mailt az info@mbu.hu-ra és küldjük számodra a teljesítéshez szükséges információkat.

További információ: www.mbu.hu

Kategória: blog, Mixerverseny | Hozzászólások kikapcsolva