A tanfolyam során az elméleti oktatás mellett diákjaink már az első alkalommal kipróbálhatják magukat a bárpult mögött.
A négy hetes kurzus során megtanulsz többek közt:
- 48 klasszikus és rendhagyó koktél receptet, melyek mindegyikét el is készítjük,
- speciális öntési technikákat, mint például a szabad öntés (free pouring),
- sékelni, keverni, rétegelni, blendelni, duplán szűrni, zúzni, építeni…,
- minden egyes koktélt jellegének megfelelően ízlésesen díszíteni,
- apróbb bár trükköket, melyek elhelyezkedésed után óriási segítséget jelentenek majd,
- gyorsan és hatékonyan használni különböző báreszközöket,
- fel- és leszerelni egy bárt,
- pohártípusokat és hogy melyik koktélhoz melyik pohár illik,
- nélkülözhetetlen higiéniai és egészségügyi szempontokat,
- ki- és felszolgálási technikákat,
- stílusosan dolgozni és prezentálni,
- alap working flair mozdulatokat
- mindent, amit a vodka, whisky, gin, rum, brandy és likőrök történelméről tudni lehet
- szakszerűen kóstolni
- holisztikusan szemlélni, hogy mindez hogyan lesz minden apró részletében egy harmonikus egész,
és mindezt a kötelező gyakorlaton ki is kell próbálnod.
A kurzus időtartama négy hét, a foglalkozások időtartama napi négy óra, hetente két alkalommal, tehát a tanfolyam időtartama összesen 32 óra. A képzések magyar nyelven zajlanak, de erre való igény esetén angolul is oktatunk. A képzések max. 10 fős csoportokban zajlanak.