Magyar mixerbajnokok 2010-ben

2010. április. 13-án került megrendezésre a XXI. Magyar Koktél és IX. Flair Bajnokság, a Symbolban. Mint számos más rangos versenyen ezen is a zsűri tagjaiként vettünk részt. Zoltán kóstolt, jómagam pedig a technikai pontszámokat adtam-vontam a verseny során. Kettőnk feladata közül talán a technikai rész volt kevésbé embert próbáló, mert a kóstoló zsűri zöld, piros és sárga sziruphullámok között próbált felszínen maradni.

Összegezve a tapasztalatokat őszintén kívánom mindenkinek, hogy életében legalább egy olyan recepttel találkozzon, amin keresztül sikerül megértenie a kevesebb néha több mondat lényegét. Zoltánt idézve, a receptek, ötletek sokkal jobbak voltak, mint tavaly, ami örvendetes, viszont még mindig nagyon sok a tanulni való!

A második kívánságom az, hogy bármennyire jó ötletnek tűnik egy Y poharat telerakni akár tört akár kocka jéggel, egy martini típusú ital ihatatlan egy ilyen pohárból – pusztán a fizika alaptörvényei miatt- és ez a jövőben ne jusson senkinek az eszébe. A fotósok fantáziáját biztos megmozgatja, a kép, mint vizuális élmény elmélete folytán, de versenyző mixerként ezt a technikai hibát nem illik elkövetni.

Sőt a szereplő képen nemcsak a jéggel, de színnel és a dísszel is akadnak problémák.

Nos akár van aranyhal, akár nincs, itt a harmadik kívánság: senki ne gondolja magáról a jövőben, hogy egy receptet fejben jól fog összerakni. Az esély 50%, ami nagy kockázat, ha az ember nyerni is akar.

A Magyar Bajnokság klasszikus kategóriájának helyezettjei:

  1. Kovács Tibor
  2. Deák Olivér
  3. Dévényi Tibor

Flair eredmények:

  1. Urbán Roland
  2. Kovács Antal
  3. Varga Márton

Magyarországot az első helyezettek képviselik majd az IBA döntőjén, Szingapur-ban.

Részletes eredmények pontokkal a www.mbu.hu oldalon.

Ezúton is gratuláció a győzteseknek, a többieknek pedig sikeres, kreatív versenyzést a jövőben!

Ahogy Kovács Kálmán is kérte, feltétlenül kevesebb cukorral!

Kategória: blog, Mixerverseny, Programok | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.