Tanfolyamaink

Baseshaker alaptanfolyam

A tanfolyam során az elméleti oktatás mellett diákjaink már az első alkalommal kipróbálhatják magukat a bárpult mögött.

A négy hetes kurzus során megtanulsz többek közt:

  • 48 klasszikus és rendhagyó koktél receptet, melyek mindegyikét el is készítjük,
  • speciális öntési technikákat, mint például a szabad öntés (free pouring),
  • sékelni, keverni, rétegelni, blendelni, duplán szűrni, zúzni, építeni…,
  • minden egyes koktélt jellegének megfelelően ízlésesen díszíteni,
  • apróbb bár trükköket, melyek elhelyezkedésed után óriási segítséget jelentenek majd,
  • gyorsan és hatékonyan használni különböző báreszközöket,
  • fel- és leszerelni egy bárt,
  • pohártípusokat és hogy melyik koktélhoz melyik pohár illik,
  • nélkülözhetetlen higiéniai és egészségügyi szempontokat,
  • ki- és felszolgálási technikákat,
  • stílusosan dolgozni és prezentálni,
  • alap working flair mozdulatokat
  • mindent, amit a vodka, whisky, gin, rum, brandy és likőrök történelméről tudni lehet
  • szakszerűen kóstolni
  • holisztikusan szemlélni, hogy mindez hogyan lesz minden apró részletében egy harmonikus egész,

és mindezt a kötelező gyakorlaton ki is kell próbálnod.

A kurzus időtartama négy hét, a foglalkozások időtartama napi négy óra, hetente két alkalommal, tehát a tanfolyam időtartama összesen 32 óra. A képzések magyar nyelven zajlanak, de erre való igény esetén angolul is oktatunk. A képzések max. 10 fős csoportokban zajlanak.

További tanfolyamok

  • Barista

    Barista képzésünk során megismerkedhetsz a kávé történetével, a különböző kávéfajtákkal, az eszközökkel, a kávégéppel és az őrlővel, valamint a gyakorlati órákon megtanulhatod a helyes espresso, cappuccino és tejkrém készítését; mindent, amire akár itthoni vagy egy külföldi munka során szükséged lehet.

    A kurzus időtartama két hét, a foglalkozások időtartama napi négy óra, hetente két alkalommal, tehát a tanfolyam időtartama összesen 16 óra.

    A képzések kiscsoportosak, max. 6 fős csoportokban zajlanak.

    Tanfolyamunk felkészít az SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) nemzetközileg elismert vizsgára.

  • Lab masterclass

    Havonta 1x, 4 óra, a képzés témája egy adott párlat történelme, gyártási folyamatai és típusai,

    A párlat alapján készíthető italok elkészítése.

Nézz körül nálunk!

NÉZZ KÖRÜL NÁLUNK!
A LAB által biztosított képzés egy befektetés, ami, ha elhivatott és tehetséges vagy, könnyen megtérül, de első körben természetesen kiadást jelent. Ezzel mi is tisztában vagyunk, ezért arra biztatunk, mielőtt döntenél, gyere el hozzánk, látogasd meg a tanfolyamot! Ehhez egy telefonos időpont egyeztetés szükséges, vagy személyesen a Boutiq’ Bárban, a VI. kerület, Paulay Ede utca 5. szám alatt, keddtől szombatig 17 órától.

Hogy valóban felelősségteljes döntést tudj hozni, nézz utána milyen más képzések vannak piacon, hogy mások mit kínálnak a pénzedért. Gondold át, számodra melyik a legszimpatikusabb, melyik illik leginkább a személyiségedhez.

A LAB a jövő vendéglátásának akadémiája. Nálunk mindent megtanulhatsz, amit a bárélet csak kínálhat.