Programok kategória bejegyzései

ABSOLUT Bartenders’Club

ABSOLUT Bartenders’ClubÚjabb klubest, újabb párlat. Ezúttal az ABSOLUT vodka mutatja meg eddig fel nem fedezett nagyságait, uborkával, vörös borral, fekete szederrel. Felfedjük az eredeti Cosmopolitan titkát és kiderül mitől inspiráló a Budapest Muse koktél!

Vodka, koktél és párlatrajongók figyelem! ABSOLUT koktélos estéről van szó…

2010. december 6-án hétfőn 19.00 órai kezdettel.

Kategória: blog, Programok | Címke: | Hozzászólások kikapcsolva

Bartenders’Club: Beefeater craze


Bartenders’Club. Boutiq’bar. London. Beefeater. Be there!
November 8. Hétfő/Monday 2010.
First time in the city Beefeater 24!

Kategória: blog, Programok | Hozzászólások kikapcsolva

Makers Mark a Bartenders’Clubban

Kedves Bartender/párlat és/vagy koktélrajongó!

Bartenders’Club-estünk témájául a magyar pultok mögött – egyenlőre még – ismeretlen párlatot választottunk. Ezúttal az amerikai Makers Mark bourbon lesz minden koktélunk főszereplője, gyümölcsökkel,fűszerekkel, keserű cseppekkel párosítva.

Várunk szeretettel október 11-én, hétfőn 19.00 órától a Boutiq’bar-ban!
VI.ker. Paulay Ede u.5.

Ha vannak bartender/párlat és/vagy koktélrajongó ismerőseid, barátaid nyugodtan hozd őket magaddal!

Kategória: blog, Programok | Címke: | Hozzászólások kikapcsolva

Bartenders’Club a Sailor Jerryvel

Kedves Bartender/párlat és/vagy koktélrajongó!


Fűszeres este a Sailor Jerry rummal, Daiquiri országtól egészen Honoluluig. Rum minden formában és variációban – először Budapesten, a Bartenders’Club keretében! Sailor Jerry tattoo nélkül hazatérni egy júniusi hétfő este, badarság volna…

Várunk szeretettel június 7-én, hétfőn 19.00 órától a Boutiq’bar-ban!
VI.ker. Paulay Ede u.5.

Ha vannak bartender/párlat és/vagy koktélrajongó ismerőseid, barátaid nyugodtan hozd őket magaddal!

Kategória: blog, Programok | Címke: | Hozzászólások kikapcsolva

Bartenders’Club az Ypióca cachaçával

Ismét Bartenders’Club, ezúttal az Ypióca cachaçával! Trópusi ízek, batidák és caipirinhák minden színben és formában, Ypióca koktélok,  jazz és bosa nova, no meg egy kis egzotika 2010.május 17-én, 19.00 órától a Boutiq’bar-ban!
Expect a hot night with caipirinhas & batidas of every form, Brazilian jazz and tropical flavours with Ypióca cachaca on the next Bartenders’Club event at Boutiq’bar on 17th of May, from 19.00!

Boutiq’bar
Paulay Ede u.5. VI.distr.
See you there!

Kategória: blog, Programok | Címke: | Hozzászólások kikapcsolva

Magyar mixerbajnokok 2010-ben

2010. április. 13-án került megrendezésre a XXI. Magyar Koktél és IX. Flair Bajnokság, a Symbolban. Mint számos más rangos versenyen ezen is a zsűri tagjaiként vettünk részt. Zoltán kóstolt, jómagam pedig a technikai pontszámokat adtam-vontam a verseny során. Kettőnk feladata közül talán a technikai rész volt kevésbé embert próbáló, mert a kóstoló zsűri zöld, piros és sárga sziruphullámok között próbált felszínen maradni.

Összegezve a tapasztalatokat őszintén kívánom mindenkinek, hogy életében legalább egy olyan recepttel találkozzon, amin keresztül sikerül megértenie a kevesebb néha több mondat lényegét. Zoltánt idézve, a receptek, ötletek sokkal jobbak voltak, mint tavaly, ami örvendetes, viszont még mindig nagyon sok a tanulni való!

A második kívánságom az, hogy bármennyire jó ötletnek tűnik egy Y poharat telerakni akár tört akár kocka jéggel, egy martini típusú ital ihatatlan egy ilyen pohárból – pusztán a fizika alaptörvényei miatt- és ez a jövőben ne jusson senkinek az eszébe. A fotósok fantáziáját biztos megmozgatja, a kép, mint vizuális élmény elmélete folytán, de versenyző mixerként ezt a technikai hibát nem illik elkövetni.

Sőt a szereplő képen nemcsak a jéggel, de színnel és a dísszel is akadnak problémák.

Nos akár van aranyhal, akár nincs, itt a harmadik kívánság: senki ne gondolja magáról a jövőben, hogy egy receptet fejben jól fog összerakni. Az esély 50%, ami nagy kockázat, ha az ember nyerni is akar.

A Magyar Bajnokság klasszikus kategóriájának helyezettjei:

  1. Kovács Tibor
  2. Deák Olivér
  3. Dévényi Tibor

Flair eredmények:

  1. Urbán Roland
  2. Kovács Antal
  3. Varga Márton

Magyarországot az első helyezettek képviselik majd az IBA döntőjén, Szingapur-ban.

Részletes eredmények pontokkal a www.mbu.hu oldalon.

Ezúton is gratuláció a győzteseknek, a többieknek pedig sikeres, kreatív versenyzést a jövőben!

Ahogy Kovács Kálmán is kérte, feltétlenül kevesebb cukorral!

Kategória: blog, Mixerverseny, Programok | Hozzászólások kikapcsolva

Bartenders’Club és a Jameson whiskey

A Facebook-on szerveződött és hónapról hónapra népszerűbb Bartenders’Club legutóbbi klubestjének témája a Jameson whiskey és a whiskeyből kreálható rendhagyó koktélok voltak.
A havi rendszerességgel szerveződő klubesteken természetesen nemcsak bártenderek, de párlatrajongók és koktélkedvelők is részt vehetnek.
John Jameson egyébként 1780-ban alapította meg whiskey lepárlóját a Bow Street-i Desztillálót, Dublinban, és az 1800-as évek közepére whiskeyje óriási siker lett. A Jameson whiskey a viharos történelemmel bíró ír whiskeygyártás egyik zászlóshajója volt még a legmostohább években is. A Jameson 1988 óta a Pernod-Ricard cég tulajdona.
A Jameson blend ma ismert és palackozott formáját 1968-ban nyerte el. A whiskey alapja a malátázott és zöld árpa keveréke. Corkban desztillálják és természetes alapanyagai pontosan 3-szori lepárláson esnek át.
Érlelési ideje: 5 év, amelyet sherry hordóban tölt. A gabona erőteljes illatát így a sherry felpuhítja ezért a Jameson lágy édeskés, tölgyfa jegyekkel bír. Egyszerre zamatos és szaftos. Lecsengésében vanília, gyümölcs és némi fűszer érzékelhető.

A Bartenders’Club kedvenc receptjei:

Camerons kick

Harry Craddock: Savoy cocktailbook – című művéből -1930

  • 30ml Ballantines – 30ml Jameson
  • 20ml friss citromlé
  • 15ml orgeat szirup

Elkészítés: az összetevőket erőteljes sékelés után koktélpohárba duplán szűrjük.
Dísze: citromtwist

Yellow Irish

  • 40ml Jameson whiskey
  • 20ml Sauvignon Blanc
  • 20ml Funkin passionfruit püré
  • 15ml mézvíz

Elkészítés: az összetevőket erőteljes sékelés után martini pohárba töltjük.
Dísze: szőlő, passionfruit

A Jameson este ugyan nagyon gyorsan eltelt, de a fent említett koktélok a bárban továbbra is rendelhetők.
A Bartenders’Club következő klubestje május 17-én, hétfőn lesz, témája pedig az Ypioca cachaca és cachaca alapú koktélok lesznek.

Várunk szeretettel május 17-én!

További információ:
www.boutiqbar.blog.hu

Kategória: blog, Programok | Címke: | Hozzászólások kikapcsolva

Jameson night a Boutiq’bar-ban!

Jameson whisky est és Jameson alapú rendhagyó koktélreceptek, rengeteg kóstolás és információ 2010. április 6-án a Boutiq’bar-ban.
1061 Budapest, Paulay Ede 5.

Kategória: blog, Programok | Hozzászólások kikapcsolva

KREATÍV ITALFÓRUM 2010

Vendéglátás – bárkultúra – kávévilág – flair – vezetett kóstolók – afterparty
Italkészítés felsőfokon
–egész napos kiállítás, előadások, vitafórumok, bemutatók-

Időpont és helyszín: 2010. január 25. 10.00 órától a Gólyavárban
(ELTE –rendezvényközpont – Astoria/Múzeum krt., a campus területén belül, bejárat a Múzeum krt. 6. szám felől)
Moderátor – házigazda: Kocsis Lilla bartender-szakoktató (LAB Academy) és Morafcsik Péter, a Magyar Bármixer Unió alelnöke
Szervező: Centralpress lapkiadó (CAFÉ&Bar, Vendéglátás, vendon.hu)

Sörcsapolás? Kávékészítés? Koktélkeverés? Felszolgálás? Itallap összeállítása? Hatósági szabályok? Új trendek? Az értékesítés művészete? Fogyasztók, vendéglátósok és kereskedők – hol a közös érdek?

A nap során előadásokat és gyakorlati bemutatókat tartunk, a kiállító cégekkel közös együttműködésben. Az eseményen tanulási, bemutatkozási és promóciós lehetőséget, valamint szakmai párbeszédet biztosítunk a résztvevők számára. A belépőjeggyel és karszalaggal a kiállítás és az előadások a nap során folyamatosan látogathatók.

Célunk, hogy a hazai kávés és „italos” szakma színe-javát összehozzuk egy közös fórumra, ahol a résztvevők szakmailag és üzletileg is hasznos információkkal, kapcsolatokkal gazdagodhatnak.

Érkezés, regisztráció, reggeli szendvicsbár: 09.30 – 10.00

10.00 MEGNYITÓ


Menedzsment-blokk
10.10 Hatósági ellenőrzések – Fogyasztóvédelem, VPOP
10.40 Hogyan alakítsd ki az italválasztékot?
11.00 Az eladás művészete: kommunikáció, kreativitás, gyorsaság – nagy forgalom a happy hours-on túl is
11.20 Italkultúra a szállodában – bár, a la carte, bekészítés, rendezvények
11.40 Magyar bárkultúra külföldi szemmel – hibák és lehetőségek

12.00 FÓRUM – bármenedzsment
Moderátor: Morafcsik Péter
12.15 LOUNGE – kiállítói bemutatók, barista bemutató


Kávé-blokk
13.00 Cserjétől a csészéig – a minőségi kávé
13.15 Mi kell egy jó kávéhoz – a leggyakoribb hibák a vendéglátásban
13.40 Kávézó üzletlánc-építés forgalmazók nélkül
14.00 FÓRUM – Minőséget, de kinek? – a kávéforgalmazók szemével
Moderátor: Senkáriuk András
14.20 LOUNGE – bemutatók, kóstolók

- Röviden a rövidekről, vezetett kóstolással
Ginpult; Pálinkapult; Whiskey-pult; Vodkapult; Elfeledett italaink – pult; Különleges italok – pult; Kávépult

Alkoholos italok – blokk
15.00 Amit a sörről tudni kell
15.20 Borválaszték határok nélkül – hazai és nemzetközi trendek, borlap-összeállítás
15.40 FÓRUM – honnan kerül az ital a pultba – forgalmazóktól, nagykereskedőktől, vagy közvetlen értékesítőktől érdemes vásárolni – érvek és ellenérvek
Moderátor: Kocsis Lilla
16.00 LOUNGE
Röviden a rövidekről, vezetett kóstolással
Ginpult; Pálinkapult; Whiskey-pult; Vodkapult; Pezsgőpult; Elfeledett italaink – pult; Különleges italok – pult; Kávépult

Koktél-blokk a LOUNGE – KIÁLLÍTÓTÉRBEN
16.40 Bárkultúra felsőfokon: molekuláris mixológia-bemutató
Flair-bemutató
17.00 – 17.45 Bárkultúra világszínvonalon (Külföldi „sztárvendég”)
Koktéltrendek, koktélalapanyagok, ami még belefér a pohárbaHogyan legyen világhíres bárunk?
18.00 ZÁRÁS
18.30-tól AFTERPARTY A KÖZELI BOUTIQ BÁRBAN


MODERÁTOROK, ELŐADÓK, PARTNEREK (egyeztetés alatt)
Kocsis Lilla – bártulajdonos, bartender-tréner (Boutiq’ Bar, London Academy of Bartenders)
Morafcsik Péter – bartender, a Bols Mixerakadémia vezetője, a Magyar Bármixer Unió alelnöke
Senkáriuk András – barista, a Barista Hungary oktatóközpont vezetője
Bartenderek, baristák, italszakértők (a lista folyamatosan bővül)
Dez O’Connell, Csóka Sándor, Gulyás Csaba, Hatvani Zília, Kiss Antal, Kovács Antal, Kovács Kálmán, Molnár Attila, Nagy Zoltán, Pataki Ádám, Szőke Szabolcs, és még…


RÉSZVÉTELI DÍJ

Konferencia-belépő: 5.000 Ft (tartalmazza a rendezvény idején biztosított étel-és italfogyasztást, valamint a vezetett italkóstolásokat is)

Előzetes regisztrációval december 31-ig: csak 3250 Ft!

Regisztráció: info@centralpress.hu
Letölthető jelentkezési lap: www.vendon.hu
További info: Centralpress Kft., 06-1-266-8190, 06-20-914-9417, 06-20-912-3410

Kategória: blog, Programok | Hozzászólások kikapcsolva