Baseshaker alaptanfolyam június 14-től!

2010.június 14-én indul a következő Baseshaker alaptanfolyam, ahol komolyan elsajátíthatod a mixerkedés alapjait és az italokkal való gondolkodást!

Jelentkezési határidő: június 13.

E-mail: info@lab.co.hu

Várunk!

Kategória: blog, LAB hírek | Címke: | Hozzászólások kikapcsolva

Bartenders’Club a Sailor Jerryvel

Kedves Bartender/párlat és/vagy koktélrajongó!


Fűszeres este a Sailor Jerry rummal, Daiquiri országtól egészen Honoluluig. Rum minden formában és variációban – először Budapesten, a Bartenders’Club keretében! Sailor Jerry tattoo nélkül hazatérni egy júniusi hétfő este, badarság volna…

Várunk szeretettel június 7-én, hétfőn 19.00 órától a Boutiq’bar-ban!
VI.ker. Paulay Ede u.5.

Ha vannak bartender/párlat és/vagy koktélrajongó ismerőseid, barátaid nyugodtan hozd őket magaddal!

Kategória: blog, Programok | Címke: | Hozzászólások kikapcsolva

Munka Németországban

A SHEPHEARD BAR, COLOGNE-ban, Németországban bartendert keres. Önéletrajzokat a stephan.hinz@stx.de emai-lcímre várják! Nemzetközi tapasztalat, referencia előnyt jelent!

Kategória: blog, Munka külföldön | Címke: , | Hozzászólások kikapcsolva

Bartenders’Club az Ypióca cachaçával

Ismét Bartenders’Club, ezúttal az Ypióca cachaçával! Trópusi ízek, batidák és caipirinhák minden színben és formában, Ypióca koktélok,  jazz és bosa nova, no meg egy kis egzotika 2010.május 17-én, 19.00 órától a Boutiq’bar-ban!
Expect a hot night with caipirinhas & batidas of every form, Brazilian jazz and tropical flavours with Ypióca cachaca on the next Bartenders’Club event at Boutiq’bar on 17th of May, from 19.00!

Boutiq’bar
Paulay Ede u.5. VI.distr.
See you there!

Kategória: blog, Programok | Címke: | Hozzászólások kikapcsolva

Munka Londonban

Bármanager kerestetik Észak-Londonban egy újonnan nyíló koktél és pezsgőbárba. Tapasztalat best online casino és referencia szükséges. Önéletrajzokat a james@hirethebarman.co.ukmélcímen várják.

Kategória: blog, Munka külföldön | Címke: , | Hozzászólások kikapcsolva

Magyar mixerbajnokok 2010-ben

2010. április. 13-án került megrendezésre a XXI. Magyar Koktél és IX. Flair Bajnokság, a Symbolban. Mint számos más rangos versenyen ezen is a zsűri tagjaiként vettünk részt. Zoltán kóstolt, jómagam pedig a technikai pontszámokat adtam-vontam a verseny során. Kettőnk feladata közül talán a technikai rész volt kevésbé embert próbáló, mert a kóstoló zsűri zöld, piros és sárga sziruphullámok között próbált felszínen maradni.

Összegezve a tapasztalatokat őszintén kívánom mindenkinek, hogy életében legalább egy olyan recepttel találkozzon, amin keresztül sikerül megértenie a kevesebb néha több mondat lényegét. Zoltánt idézve, a receptek, ötletek sokkal jobbak voltak, mint tavaly, ami örvendetes, viszont még mindig nagyon sok a tanulni való!

A második kívánságom az, hogy bármennyire jó ötletnek tűnik egy Y poharat telerakni akár tört akár kocka jéggel, egy martini típusú ital ihatatlan egy ilyen pohárból – pusztán a fizika alaptörvényei miatt- és ez a jövőben ne jusson senkinek az eszébe. A fotósok fantáziáját biztos megmozgatja, a kép, mint vizuális élmény elmélete folytán, de versenyző mixerként ezt a technikai hibát nem illik elkövetni.

Sőt a szereplő képen nemcsak a jéggel, de színnel és a dísszel is akadnak problémák.

Nos akár van aranyhal, akár nincs, itt a harmadik kívánság: senki ne gondolja magáról a jövőben, hogy egy receptet fejben jól fog összerakni. Az esély 50%, ami nagy kockázat, ha az ember nyerni is akar.

A Magyar Bajnokság klasszikus kategóriájának helyezettjei:

  1. Kovács Tibor
  2. Deák Olivér
  3. Dévényi Tibor

Flair eredmények:

  1. Urbán Roland
  2. Kovács Antal
  3. Varga Márton

Magyarországot az első helyezettek képviselik majd az IBA döntőjén, Szingapur-ban.

Részletes eredmények pontokkal a www.mbu.hu oldalon.

Ezúton is gratuláció a győzteseknek, a többieknek pedig sikeres, kreatív versenyzést a jövőben!

Ahogy Kovács Kálmán is kérte, feltétlenül kevesebb cukorral!

Kategória: blog, Mixerverseny, Programok | Hozzászólások kikapcsolva

Bartenders’Club és a Jameson whiskey

A Facebook-on szerveződött és hónapról hónapra népszerűbb Bartenders’Club legutóbbi klubestjének témája a Jameson whiskey és a whiskeyből kreálható rendhagyó koktélok voltak.
A havi rendszerességgel szerveződő klubesteken természetesen nemcsak bártenderek, de párlatrajongók és koktélkedvelők is részt vehetnek.
John Jameson egyébként 1780-ban alapította meg whiskey lepárlóját a Bow Street-i Desztillálót, Dublinban, és az 1800-as évek közepére whiskeyje óriási siker lett. A Jameson whiskey a viharos történelemmel bíró ír whiskeygyártás egyik zászlóshajója volt még a legmostohább években is. A Jameson 1988 óta a Pernod-Ricard cég tulajdona.
A Jameson blend ma ismert és palackozott formáját 1968-ban nyerte el. A whiskey alapja a malátázott és zöld árpa keveréke. Corkban desztillálják és természetes alapanyagai pontosan 3-szori lepárláson esnek át.
Érlelési ideje: 5 év, amelyet sherry hordóban tölt. A gabona erőteljes illatát így a sherry felpuhítja ezért a Jameson lágy édeskés, tölgyfa jegyekkel bír. Egyszerre zamatos és szaftos. Lecsengésében vanília, gyümölcs és némi fűszer érzékelhető.

A Bartenders’Club kedvenc receptjei:

Camerons kick

Harry Craddock: Savoy cocktailbook – című művéből -1930

  • 30ml Ballantines – 30ml Jameson
  • 20ml friss citromlé
  • 15ml orgeat szirup

Elkészítés: az összetevőket erőteljes sékelés után koktélpohárba duplán szűrjük.
Dísze: citromtwist

Yellow Irish

  • 40ml Jameson whiskey
  • 20ml Sauvignon Blanc
  • 20ml Funkin passionfruit püré
  • 15ml mézvíz

Elkészítés: az összetevőket erőteljes sékelés után martini pohárba töltjük.
Dísze: szőlő, passionfruit

A Jameson este ugyan nagyon gyorsan eltelt, de a fent említett koktélok a bárban továbbra is rendelhetők.
A Bartenders’Club következő klubestje május 17-én, hétfőn lesz, témája pedig az Ypioca cachaca és cachaca alapú koktélok lesznek.

Várunk szeretettel május 17-én!

További információ:
www.boutiqbar.blog.hu

Kategória: blog, Programok | Címke: | Hozzászólások kikapcsolva

Meghívásos Grand Marnier verseny

A Marnier-Lapostolle, mint az IBA szponzora, 2009/2010-ben, 26 európai országban,immáron ötödik alkalommal, meghívásos Grand Marnier longdrink versenyt hirdet.

A verseny klasszikus kategóriában kerül megrendezésre.
Italtípus: Long drink (speciális szabály szerint)

Verseny helyszíne: Marmara Hotel Budapest
1055 Budapest Nagy Ignác u. 21. www.marmara.hu

A verseny időpontja: 2010. április 19. hétfő
Érkezés: 16:00
Regisztráció, sorsolás: 16:15
A verseny kezdete: 17:15
Eredményhirdetés a vacsora után
Ezután a szervezők, a VIP vendégek, a versenyzők és az ő fizetős meghívottaik közös zártkörű vacsorán vesznek részt, a további tisztelt kísérők, nézők és érdeklődő vendégek részére ajánljuk, vegyék igénybe a szállodai koktélbár szolgáltatását.
További információ: www.mbu.hu

Kategória: blog, Mixerverseny | Hozzászólások kikapcsolva

Bartender állás New Yorkban

A Flatiron Lounge Manhattan-ben tapasztalt bartendert keres. A tökéletes jelölt számára a mércehasználat nem meglepetés a magas profilu környezetben.
Jelentkezés: jujubeenyc@aol.com címen.

Flatiron Lounge in Manhattan is looking for an experienced cocktail bartender. The perfect candidate will be comfortable using jiggers in a VERY high volume atmosphere.

Please email your resume to jujubeenyc@aol.com

Kategória: blog, Munka külföldön | Hozzászólások kikapcsolva

Jameson night a Boutiq’bar-ban!

Jameson whisky est és Jameson alapú rendhagyó koktélreceptek, rengeteg kóstolás és információ 2010. április 6-án a Boutiq’bar-ban.
1061 Budapest, Paulay Ede 5.

Kategória: blog, Programok | Hozzászólások kikapcsolva