KREATÍV ITALFÓRUM 2010

Vendéglátás – bárkultúra – kávévilág – flair – vezetett kóstolók – afterparty
Italkészítés felsőfokon
–egész napos kiállítás, előadások, vitafórumok, bemutatók-

Időpont és helyszín: 2010. január 25. 10.00 órától a Gólyavárban
(ELTE –rendezvényközpont – Astoria/Múzeum krt., a campus területén belül, bejárat a Múzeum krt. 6. szám felől)
Moderátor – házigazda: Kocsis Lilla bartender-szakoktató (LAB Academy) és Morafcsik Péter, a Magyar Bármixer Unió alelnöke
Szervező: Centralpress lapkiadó (CAFÉ&Bar, Vendéglátás, vendon.hu)

Sörcsapolás? Kávékészítés? Koktélkeverés? Felszolgálás? Itallap összeállítása? Hatósági szabályok? Új trendek? Az értékesítés művészete? Fogyasztók, vendéglátósok és kereskedők – hol a közös érdek?

A nap során előadásokat és gyakorlati bemutatókat tartunk, a kiállító cégekkel közös együttműködésben. Az eseményen tanulási, bemutatkozási és promóciós lehetőséget, valamint szakmai párbeszédet biztosítunk a résztvevők számára. A belépőjeggyel és karszalaggal a kiállítás és az előadások a nap során folyamatosan látogathatók.

Célunk, hogy a hazai kávés és „italos” szakma színe-javát összehozzuk egy közös fórumra, ahol a résztvevők szakmailag és üzletileg is hasznos információkkal, kapcsolatokkal gazdagodhatnak.

Érkezés, regisztráció, reggeli szendvicsbár: 09.30 – 10.00

10.00 MEGNYITÓ


Menedzsment-blokk
10.10 Hatósági ellenőrzések – Fogyasztóvédelem, VPOP
10.40 Hogyan alakítsd ki az italválasztékot?
11.00 Az eladás művészete: kommunikáció, kreativitás, gyorsaság – nagy forgalom a happy hours-on túl is
11.20 Italkultúra a szállodában – bár, a la carte, bekészítés, rendezvények
11.40 Magyar bárkultúra külföldi szemmel – hibák és lehetőségek

12.00 FÓRUM – bármenedzsment
Moderátor: Morafcsik Péter
12.15 LOUNGE – kiállítói bemutatók, barista bemutató


Kávé-blokk
13.00 Cserjétől a csészéig – a minőségi kávé
13.15 Mi kell egy jó kávéhoz – a leggyakoribb hibák a vendéglátásban
13.40 Kávézó üzletlánc-építés forgalmazók nélkül
14.00 FÓRUM – Minőséget, de kinek? – a kávéforgalmazók szemével
Moderátor: Senkáriuk András
14.20 LOUNGE – bemutatók, kóstolók

- Röviden a rövidekről, vezetett kóstolással
Ginpult; Pálinkapult; Whiskey-pult; Vodkapult; Elfeledett italaink – pult; Különleges italok – pult; Kávépult

Alkoholos italok – blokk
15.00 Amit a sörről tudni kell
15.20 Borválaszték határok nélkül – hazai és nemzetközi trendek, borlap-összeállítás
15.40 FÓRUM – honnan kerül az ital a pultba – forgalmazóktól, nagykereskedőktől, vagy közvetlen értékesítőktől érdemes vásárolni – érvek és ellenérvek
Moderátor: Kocsis Lilla
16.00 LOUNGE
Röviden a rövidekről, vezetett kóstolással
Ginpult; Pálinkapult; Whiskey-pult; Vodkapult; Pezsgőpult; Elfeledett italaink – pult; Különleges italok – pult; Kávépult

Koktél-blokk a LOUNGE – KIÁLLÍTÓTÉRBEN
16.40 Bárkultúra felsőfokon: molekuláris mixológia-bemutató
Flair-bemutató
17.00 – 17.45 Bárkultúra világszínvonalon (Külföldi „sztárvendég”)
Koktéltrendek, koktélalapanyagok, ami még belefér a pohárbaHogyan legyen világhíres bárunk?
18.00 ZÁRÁS
18.30-tól AFTERPARTY A KÖZELI BOUTIQ BÁRBAN


MODERÁTOROK, ELŐADÓK, PARTNEREK (egyeztetés alatt)
Kocsis Lilla – bártulajdonos, bartender-tréner (Boutiq’ Bar, London Academy of Bartenders)
Morafcsik Péter – bartender, a Bols Mixerakadémia vezetője, a Magyar Bármixer Unió alelnöke
Senkáriuk András – barista, a Barista Hungary oktatóközpont vezetője
Bartenderek, baristák, italszakértők (a lista folyamatosan bővül)
Dez O’Connell, Csóka Sándor, Gulyás Csaba, Hatvani Zília, Kiss Antal, Kovács Antal, Kovács Kálmán, Molnár Attila, Nagy Zoltán, Pataki Ádám, Szőke Szabolcs, és még…


RÉSZVÉTELI DÍJ

Konferencia-belépő: 5.000 Ft (tartalmazza a rendezvény idején biztosított étel-és italfogyasztást, valamint a vezetett italkóstolásokat is)

Előzetes regisztrációval december 31-ig: csak 3250 Ft!

Regisztráció: info@centralpress.hu
Letölthető jelentkezési lap: www.vendon.hu
További info: Centralpress Kft., 06-1-266-8190, 06-20-914-9417, 06-20-912-3410

Kategória: blog, Programok | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.