Bartenders’Club és a Jameson whiskey

A Facebook-on szerveződött és hónapról hónapra népszerűbb Bartenders’Club legutóbbi klubestjének témája a Jameson whiskey és a whiskeyből kreálható rendhagyó koktélok voltak.
A havi rendszerességgel szerveződő klubesteken természetesen nemcsak bártenderek, de párlatrajongók és koktélkedvelők is részt vehetnek.
John Jameson egyébként 1780-ban alapította meg whiskey lepárlóját a Bow Street-i Desztillálót, Dublinban, és az 1800-as évek közepére whiskeyje óriási siker lett. A Jameson whiskey a viharos történelemmel bíró ír whiskeygyártás egyik zászlóshajója volt még a legmostohább években is. A Jameson 1988 óta a Pernod-Ricard cég tulajdona.
A Jameson blend ma ismert és palackozott formáját 1968-ban nyerte el. A whiskey alapja a malátázott és zöld árpa keveréke. Corkban desztillálják és természetes alapanyagai pontosan 3-szori lepárláson esnek át.
Érlelési ideje: 5 év, amelyet sherry hordóban tölt. A gabona erőteljes illatát így a sherry felpuhítja ezért a Jameson lágy édeskés, tölgyfa jegyekkel bír. Egyszerre zamatos és szaftos. Lecsengésében vanília, gyümölcs és némi fűszer érzékelhető.

A Bartenders’Club kedvenc receptjei:

Camerons kick

Harry Craddock: Savoy cocktailbook – című művéből -1930

  • 30ml Ballantines – 30ml Jameson
  • 20ml friss citromlé
  • 15ml orgeat szirup

Elkészítés: az összetevőket erőteljes sékelés után koktélpohárba duplán szűrjük.
Dísze: citromtwist

Yellow Irish

  • 40ml Jameson whiskey
  • 20ml Sauvignon Blanc
  • 20ml Funkin passionfruit püré
  • 15ml mézvíz

Elkészítés: az összetevőket erőteljes sékelés után martini pohárba töltjük.
Dísze: szőlő, passionfruit

A Jameson este ugyan nagyon gyorsan eltelt, de a fent említett koktélok a bárban továbbra is rendelhetők.
A Bartenders’Club következő klubestje május 17-én, hétfőn lesz, témája pedig az Ypioca cachaca és cachaca alapú koktélok lesznek.

Várunk szeretettel május 17-én!

További információ:
www.boutiqbar.blog.hu

Tags:

A bejegyzés kategóriája: blog, Programok
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.